Mīkla
Miltus, sāli un aukstu ūdeni liek kopā mīcītāja katlā un samīca viendabīgu mīklu. Gatavu mīklu uz 30 min ievieto saldētavā. Sviestu un Mimetic savieno kopā un izveido plāksni. Atdzesētā mīklā ieveltnē taukvielu, metode 2x uz 3. Ieveltnēto mīklu liek ledusskapī uz 30 min vai ilgāk. Atdzisušu mīklu izveltnē 4-5 mm biezumā un satin “gliemezītī”. Griež gabalos un formē Pastel de nata cepšanas formiņās. Pilda ar pildījumu un cep.
Olu krēms
Pienu ar ūdeni uzvāra. Olas, olu dzeltenumus,cukuru miltus un cieti samaisa kopā līdz viendabīgai masai. Vārošu piena maisījumu pārlej olu masai un izmaisa. Iegūto māsu lej katlā, pievieno kanēļa stangu un uz lēnas uguns vāra līdz krems ir sabiezējis. Ļauj krēmam atdzist.
Alternatīva olu krēmam
Lai pagatavošana būtu ātrāka un ērtāka, olu krēma vietā var izmantot Cremyco krēmu, kas gatavots uz piena bāzes.
Pienu, ledusskapja temperatūrā, maisa 5-7 min ar Cremyco pulveri līdz izveidojas viendabīga masa.