Puratos vairāku gadu garumā ir veicis padziļinātus pētījumus par to, kā cilvēki visā pasaulē uztver gatavo izstrādājumu, it īpaši maizes, garšu. Lai gūtu lielāku izpratni par maizes garšu un fermentāciju, mēs atvērām Maizes garšas centru.
Maizes garšas centrs atrodas Senvitā Beļģijā, un tas apvieno mūsu zināšanas par garšu, aromātu, fermentāciju un maizes izvēli, lai parādītu, kā aromāts ietekmē maizes garšu un tekstūru.
Mēs vēlamies būt centrālā vieta, kur pulcējas maizes cepšanas nozares speciālisti, zinātnieki un Puratos darbinieki, lai īstenotu paraugpraksi un dalītos ar ieteikumiem par dažādiem garšas veidošanās un fermentācijas tehnoloģijas aspektiem. Mūsu mērķis ir strādāt kopā, lai radītu zināšanas, vienlaikus izstrādājot gatavos ražojumus ar neiedomājamu garšu.
Nekas tā nedemonstrē mūsu aizrautību ar maizes cepšanu kā Puratos Ieraugu bibliotēka. Ieraugu bibliotēka atrodas Maizes garšas centrā, un tās mērķis ir aizsargāt ierauga bioloģisko daudzveidību, kā arī saglabāt ierauga mantojumu un zināšanas par cepšanu. Tā ir pirmā šāda veida bibliotēka pasaulē.
Ideja ir vienkārša, bet svarīga. Ja maiznieks vēlas droši noglabāt ierauga paraugu, viņš var to atnest uz bibliotēku, kur mēs analizēsim ierauga saturu un noteiksim tā precīzu sastāvu un sastāvdaļas. Paraugs bibliotēkā ir drošībā, un to var uzturēt un saglabāt gadiem ilgi.
Mēs esam gandarīti, ka bibliotēkā tagad glabājas unikāla ieraugu kolekcija no maizniekiem visā pasaulē, turklāt tā ir palīdzējusi noteikt vairāk nekā 700 raugu veidu un vairāk nekā 1500 pienskābes baktēriju veidu.
Ja vēlaties uzzināt vairāk par Maizes garšas centru vai papildināt pasaules garšas mantojumu, lūdzu, apmeklējiet mūsu vietnes sadaļu Kontaktinformācija.