Ienāciet augu izcelsmes desertu pasaulē ar Michel Eyckerman, Belcolade šokolādes ekperts, un Kris De Roy, šefkonditors, restorāna Hofke van Bazel (ieguvis Michelin zvaigzni un Green-Star kvalitātes atzinību) īpašnieks. Izmantojot Belcolade Selection White Plant-based Cacao-Trace, viņi pierāda, ka augu izcelsmes produktie var būt ne tikai apzināta, bet arī garda izvēle.
Izaicinājums? Pagatavot augu izcelsmes desertu, kas konkurē ar trdicionālajiem desertiem gan garšas, gan izskata ziņā.
Rezultāts? Lunar Tube: augu izcelsmes deserts, kas sevī apvieno krēmīgu tekstūru, riekstu un vaniļas garšas notis, kuras iegūtas no Belcolade Selection White Plant-based CT baltās šokolādes ar svaigu aveņu un bergamotes garšas notīm, demonstrējot augu izcelsmes izejvielu potenciālu.
Iegrimsti augu izcelsmes desertu pasaule, noskatoties šo video.
Apgūstiet šo inovatīvo recepti, soli pa solim sekojot Michel Eyckerman un Kris De Roy norādēm. Radīsim šokolādes maģiju kopā!
Izbaudiet augu izcelsmes produktu garšas baudījumu, augu izcelsme - tendence, kura turpina pieaugt, 56% patērētāju ir izrādījuši interesi par augu izcelsmes produktiem, liecina Taste Tomorrow* aptaujas rezultāti. Pavāriem, konditorejas šefpavāriem un šokolādes meistariem šī tendence iedrošina doties ceļojumā ar mērķi atklāt ideālās sastāvdaļas, lai radītu gardu pieredzi, kas var konkurēt ar tradicionālajiem desertiem. Šis unikālais deserts no Michel Eyckerman, Belkolādes šokolādes eksperta un Kris De Roy, Michelin zvaigznes restorāna Hofke van Bazel šefpavāra-īpašnieka, pierāda, ka tas ir iespējams.
Kādēļ jūs izvēlējāties strādāt ar augu izcelsmes kuvertūru?
Michel Eyckerman: “Šis ir aizraujošs produkts darbam. Pēdējā laikā strauji pieaug pieprasījums pēc augu izcelsmes alternatīvām šokolādei. Šīs pārmaiņas ir saistītas ne tikai ar to, ka arvien vairāk cilvēku piekopj uz augu izcelsmes balstītu dzīvesveidu, bet arī tādēļ, ka pieaug vēlme pēc apzinātākas ēšanas."
Kris De Roy: “Šo tendenci novēroju arī savā restorānā. Tāpēc vienmēr piedāvāju alternatīvu gaļas un zivju ēdieniem. Reizēm es pat izveidoju īpašu augu izcelsmes produktu ēdienkarti, iekļaujot tajā augļus un dārzeņus no mana dārza, kas vienmēr tiek atzinīgi novērtēts.”
Vai tirgū šobrīd ir pietiekami daudz alternatīvu augu izcelsmes desertu pagatavošanai?
Michel Eyckerman: “Attiecībā uz šokolādi, Belcolade tagad piedāvā pilnu klāstu, ir iespējams iegādāties gan tumšo, gan piena, gan arī balto augu izcelsmes šokolādi jeb kuvertūru. Augu izcelsmes baltās šokolādes izstrāde bija īsts izaicinajums, taču mēs veiksmīgi esam ar to tikuši galā un radījuši šokolādi, kas ir ne tikai garda, bet arī viegli lietojama.”
Ar kādiem produktiem un garšām tā labi sader kopā?
Michel Eyckerman: “Pateicoties tās lieliski sabalansētajai garšai, tā labi sader kopā ar augļiem, karameli un riekstiem.”
Kris De Roy: “Strādājot pie šī deserta, radās ideja pievienot avenes. Spilgtā sarkanā krāsa lieliski kontrastē ar Belcolade kuvertūras balto krāsu, un garšas lieliski papildina viena otru.”
Vai esat apmierināti ar rezultātu?
Kris De Roy: “Noteikti, ka, jā, deserts ir skaisti pasniegts un ir ļoti garšīgs. Tāpat, nevar pateikt, ka tas ir radīts no augu izcelsmes produktiem, kas man patīk.”
Pilnīga un krēmīga, augu izcelsmes baltā šokolāde ar maigām riekstu un vaniļas garšas notīm, ko pastiprina smalkas medus notis. Lieliski piemērota klasiskiem un uz augu bāzes veidotiem konditorejas izstrādājumiem, desertiem un šokolādes produktiem.
Full body and creamy plant-based white couverture, with gentle nutty and vanilla background, heightened with delicate honey notes. Perfect for classic and plant-based pastry, dessert, and chocolate applications.
Vai vēlaties uzzināt vairāk par recepti vai Belcolade tehnisko konsultantu komandu un mūsu pakalpojumiem?
*Avoti: Taste Tomorrow globāla patērētāju aptauja 2023, Innova Category Survey Chocolate 2023, Trends survey 2023.