Belcolade Lunar Tube

Sastāvdaļas

Working Method

Šokolādes - Banānu kūka
  • Nomaizotus banānus sablendē krēmīgā masā 
  • Pievieno eļļu, PatisFrance mandeļu Praliné 50%, un samaisa viendabīgā konsistencē
  • Samaisa mandeļu miltus, pūdercukuru, cepamo sodu, miltus un kukurūzas cieti 
  • Sauso maisījumu pievieno banānu masai un izkausētai Belcolade Selection White Plant-Based CT šokolādei
  • Puto līdz tā paliek homogēna, izsmērē uz pannas (30 x 40cm), kas pārklāta ar cepamo papīru
  • Cep 165°C aptuveni 20 minūtes, atdzesē
  • No šokolādes - banānu kūkas biskvīta griež garas, ovālas formas
  • Papildus informācija: Formai kurā tiek veidots deserts, līdzi nāvca arī biskvīta griezējs

Aveņu - Rozmarīna pildījums
  • Maigi karsē un gatavo avenes ar svaigi spiestu bergamotes sulu un svaigi kapātu rozmarīnu un 40g cukura.
  • Atsevišķā bļodā sajauc pektīnu, agaru un 50g cukura 
  • Pakāpeniski sauso maisījumu pievieno karstajam aveņu pildījumam, nepārtraukti maisot to 
  • Aveņu pildījumu turpina vārīt 2 minūtes, tad lej to silikona rāmī, veidojot 1cm biezu kārtu. Sasaldē
  • Sagriež nelielos, garos gabaliņos, lai varētu ievietot baltās šokolādes musa formās. 

Baltās kuvertūras bergamotes muss
  • Ūdeni un bergamotes sulu uzvāra
  • Pārlej pāri Belcolade Selection White Plant-Based CT un Belcolade Pure Prime kakao sviestam CT. Un ar rokas blenderi sajauc ganaša masā
  • Viegli uzputo augu krēmu 
  • Kad ganašs sasniedz 35°C, to savieno ar viegli uzputoto augu krēmu izmantojot lāpstiņu (iecilā)
  • Musu pilda silikona formās un tajā ieliek aveņu pildījuma stirenīšus un sasaldē

White couverture glaze
  • Sajauc cukuru ar pektīnu
  • Kokosriekstu pienu un glikozi uzkarsē līdz 50°C, pievieno pektīna- cukura maisījumu un citronskābi 
  • Maisījumu uzvāra un vāra 1minūti 
  • Karsto miksturu pārlej Belcolade Selection White Plant-Based CT šokolādei un sablendē ar rokas mikseri 
  • Pievieno istabas temperatūrā Puratos Miroir Neutre un sablendē atkal
  • Ļauj spoguļglazūrai atdzist istabas temperatūrā nakti 
  • Pirms lietošanas atkārtoti uzsilda līdz 40°C sablendē ar blenderi, sašķeļot burbuļus. Ja glazūtsa ir par biezu, pievieno nedaudz ūdeni. 

Anīsa biskvītkūka un kuvertūras dekori
Anīsa biskvīts
  • Puto Aquafaba jeb ūdeni no turku zirņiem (100g) ar lielu ātrumu, pakāpeniski pievienojot cukuru
  • Turpina putot, līdz iegūst stingru meringa masu 
  • Visas pārējās izejvielas sajauc kopā un uzmanīgi iecilā Aquafaba meringā 
  • Papīra kafijas krūzītē ieliek 55g mīklas un ievieto mikroviļņu krāsnī uz 1 minūti 
  • Ļauj atdzist, krūzīti liekot apakšu uz augšu, tad meringu sadala mazos gabaliņos, liek uz cepamās pannas 
  • Žāvē krāsnī 120°C, 30 minūtes ar atvērtu ventili
Kuvertūras sifona dekors
  • Uzspilda un temperē Belcolade Selection White Plant-Based CT un Belcolade Pure Prime Kakao Sviestu CT līdz 32°C, pievieno eļļu.
  • Pārlej maisījumu sifona pudelē un aizskrūvē to
  • Liek 2 N²0 (gāzes) kapsulas pudelē un labi sakrata
  • Spiež mazus punktiņus uz ģitāras lapas un piespiež ar otru lapu , līdz sasniedz 1mm biezumu 
  • Ļauj kristalizēties, izgriež vajadzīgos apļus ar griezēju

Kraukšķīgais "tills"
  • Ar lāpstiņu sajauc mandeļu eļļu ar pūdercukuru 
  • Pievieno Aquafaba, sāli, vaniļas pāksts pastu. Visu maisa ar lāpstiņu līdz iegūst krēmīgu konsistenci 
  • Pakāpeniski pievieno sijātus miltus, turpina maisīt līdz homogēnai masai
  • Smērē mīklu uz speciāli dizainētajām ilikona formām 
  • Cep 165°C aptuveni 8 minūtes
  • Izņem no formas kamēr vēl ir siltas 
  • ļauj atdzist un glabā sausā vietā 

Kompozīcija
  • Glazē sasaldēto musu un liek uz šokolādes - banānu kūkas ovālās formas un ļauj atlaidināties 
  • Desertu liek uz šķīvja 
  • Dekorē ar pārējiem pagatavotajiem dekoriem 
  • Pasniedz nekavējoties

Belcolade Lunar Tube

Autors: Michel Eyckerman, Belcolade šokolādes eksperts, sadarbībā ar Kris De Roy, restorāna šefpvārs

Sarežģītības pakāpe:  

Šis izsmalcinātais augu izcelsmes deserts sevī iekļauj harmonisku Belcolade Selection White Plant-Based CT šokolādes, aveņu, bergamotes un rozmarīna apvienojumu. Rezultātā tiek radīta izcila garšas simfonija.

Atklājiet

Saistītās receptes