Izmaini cilvēku un planētas veselību

"1 no 3 patērētājiem katru nedēļu iegādājas augu izcelsmes produktus." – Taste Tomorrow.

Tas, kas aizsākās kā kustība par dzīvnieku labklājību, ir pārvērties par pārtikas revolūciju. Šīs pārmaiņas nav tikai par izvairīšanos no dzīvnieku izcelsmes produktiem, tās ir arī par ietekmes apzināšanos un apzinātu lēmumu pieņemšanu, izvēloties ikdienas pārtikas iproduktus. Mūsdienās patērētāji arvien vairāk meklē iespējas, kas ir labas gan viņiem, gan planētai, mainot savus paradumus un izvēloties augu izcelsmes alternatīvas.

Pētījumi liecina, ka augu izcelsmes pārtikas produkti parasti satur mazāk kaloriju, mazāk piesātināto tauku un zemāku holesterīna līmeni, vienlaikus šie produkti ir bagātāki ar šķiedrvielām, salīdzinot ar dzīvnieku izcelsmes produktiem. Tādēļ augu izcelsmes alternatīvu patēriņš ir veselīgs solis pretī līdzsvarotam un daudzveidīgam uzturam.


 

Augu izcelsmes produktu pieaugums

Saskaņā ar pētījumu, kuru veicis tirgus izpētes uzņēmums Innova Market Insights, augu izcelsmes produktu segments ir viens no visstraujāk augošajiem pārtikas industrijā, un to apliecina nesenie statistikas dati:

  • Jaunie produkti konditorejas izstrādājumu un saldumu kategorijā pieauga par 61% gadā.
  • Jaunie produkti maizes izejvielu un maisījumu kategorijā palielinājās par 60%.
  • Cepumu kategorijā jauno produktu pieaugums bija par 43%**

Puratos ieņem nozīmīgu vietu augu izcelsmes produktu inovāciju jomā

Puratos ir apņēmies izstrādāt augu izcelsmes alternatīvas olām, pienam un sviestam, nezaudējot garšu, tekstūru, funkcionalitāti vai drošību.

Mēs esam apņēmušies:

  • 100% izņemt dzīvnieku izcelsmes izejvielas no mūsu augu izcelsmes produktu klāsta.
  • Izveidot augu izcelsmes risinājumus, kas ir pēc iespējas bagātāki ar uzturvielām.
  • Nodrošināt, ka mūsu produkti ir pēc iespējas tīrāki, īsām un saprotamām etiķetēm.

Mēs piedāvājam arī plašu klāstu risinājumu, kas jau dabīgi ir radīti uz augu izcelsmes bāzes, kā piemēram: maizes maisījumi, uzlabotāji, ieraugi, graudi un sēklas, dekorželejas, augļu pieldījumi un tumšā šokolāde. 

Mēs koncentrējamies uz mūsu augu izcelsmes produktu uzturvērtības profilu uzlabošanu, iekļaujot tos radošās receptēs, kas līdzsvaro garšu un veselīgumu.

Radiet augu izcelsmes produktus ar Puratos

Ar mūsu augu izcelsmes produktu klāstu mēs vēlamies sniegt jums iedvesmu, izcilu garšu un tekstūru, kā arī prieku darīt labu. Lai jūs varētu rūpēties par sevi, saviem patērētājiem un mūsu planētu.

Mūsu augu izcelsmes risinājumi
Sunset Glaze
Lietošanai gatava alternatīva produktu pārziešanā ar olu, kas ceptiem produktiem piešķir zeltainu mirdzumu. Saulrieta glazūra nav ne salda, ne lipīga. Var tikt izmantots saldēšanas process.
Mimetic
Jaunākās paaudzes, augstākās kvalitātes ieveltnējamā taukviela plāksnēs ar sviestam raksturīgām īpašībām kārtainās mīklas pagatavošanai un ne tikai (nesatur hidroginētus taukus).
Ambiante
Ambiante- augu izcelsmes putukrējums, lieliski piemērots kūku dekorēšanai.
Smoobees Caramel - karameļu garšas pildījuma bumbiņas
Smoobees ir mīkstas un maigas pildījuma bumbiņas, kas dod vairāk garšas un vairāk radošuma Jūsu produktos.
Cremfil Coffee (plant based)
Termostabils kafijas pildījums, radīts tikai no augu izcelsmes izejvielām, piemērots dažādiem maizes un konditorejas izstrādājumiem. Izcilās tehniskās īpašības ļauj to izmantot visu veidu pielietojumiem (cepšanai, pildīšanai, ideāls desertu pagatavošanai) ar visu veidu iekārtām.
BELCOLADE SELECTION WHITE PLANT-BASED CT
Belcolade Selection augu izcelsmes baltā šokolāde
BELCOLADE SELECTION MILK PLANT-BASED CT
Belcolade Selection augu izcelsmes piena šokolāde
Belcolade Origin Ecuador 71
Kvalitatīva tumšā šokolāde, kas rūpīgi izstrādāta no Ekvadoras Nacionālajām kakao pupiņām, satur vismaz 71% kakao. Zemas viskozitātes tumšā šokolāde pilienos ar 71% kakao saturu un izteiktu kakao garšu ar jasmīna ziedu un humusa notīm.
Patērērētāju izzināšana

Patērērētāju izzināšana

Saskaņā ar pētījuma Taste Tomorrow datiem, motivācija ēst augu izcelsmes pārtiku ir divējāda. Tā tiek uzskatīta par veselīgu un labvēlīgu videi:

  • 70% patērētāju piekrīt, ka augu izcelsmes uzturs pozitīvi ietekmē vidi.
  • 58% piekrīt, ka augu izcelsmes uzturs ir veselīgāks nekā dzīvnieku izcelsmes uzturs

Veselība un labbūtība

Ne tikai sastāvs, bet arī pārtikas ražošanas metodes ietekmē cilvēka veselību un mūsu planētu.

Zarnu trakta veselība

Izpētiet Puratos produktus veselīgākam zarnu traktam. Uzlabojiet garšu un uzturvērtību ar mūsu inovatīvajiem produktiem.

ATSAUCES:

  1. Clem, J. D., & Barthel, B. (2021, May 1). A look at plant-based diets. Journal of Nutritional Science, 118(3), 233-238.
  2. McClements, D J., & Großmann, L. (2021, June 3). A brief review of the science behind the design of healthy and sustainable plant-based foods. https://doi.org/10.1038/s41538-021-00099-y
  3. Manasa, R., Harshita, M., Prakruthi, M., Shekahara Naik, R., & Shivananjappa, M. (2020). Non-dairy plant based beverages: A comprehensive review. The Pharma Innovation Journal, 9(10), 258-271.
  4. Langyan, S., Yadava, P., Khan, F.N., Dar, Z.A., & Singh, R. (2022). Sustaining protein nutrition through plant-based foods. Frontiers in Nutrition, 8, 772573.
  5. McClements, I., & McClements, D. (2023, July 1). Designing healthier plant-based foods: Fortification, digestion, and bioavailability. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2023.112853
  6. McClements, D.J. (2023). Ultraprocessed plant‐based foods: Designing the next generation of healthy and sustainable alternatives to animal‐based food